Expolitoral Turism

marți, 17 iunie 2014

THAILANDA - o destinatie de vacanta mereu in voga

THAILANDA - o destinatie de vacanta mereu in voga

Dacă te gândeşti la o vacanţă într-o ţară exotică, unde să te poţi bucura de plajă şi de soare, dar şi de oraşe moderne şi de cultură, atunci Thailanda este locul spre care să te îndrepţi. 

Cel mai propice moment pentru a o vizita este cu siguranţă sezonul uscat, care începe în luna Noiembrie şi durează până în Martie, când temperatura se ridică la aproximativ 30 grade celsius. Aprilie şi Mai sunt cele mai fierbinţi luni, când oraşele devin foarte calde şi umede. Ar fi ideal dacă ai putea evita aceste perioade sau daca nu, să alegi o locaţie în zona de nord a ţării, unde este mai racoare cu aproximativ 5 grade.

În Thailanda există sezon ploios, iar acesta începe din Iulie şi ţine până în Octombrie, însă acest lucru nu este un impediment să faci o excursie în această perioadă, pentru că temperaturile sunt moderate, ploile scurte şi tarifele mai mici.
5 motive să vizitezi Thailanda:

  1. Soare şi plajă - fie că mergi în decembrie sau în mai, te poţi bucura de zile călduroase în Thailanda. De fapt, cea mai bună lună pentru o vacanţă aici este noiembrie!
  2. Shopping - pentru cei cu adevărat pasionaţi de shopping, Thailanda este ce mai potrivită destinaţie. În numeroasele pieţe vei descoperi cele mai interesante şi mai năstruşnice suveniruri de vacanţă.
  3. Tradiţia budistă - prezentă peste tot în Thailanda, această religie te va impresiona cu locaşurile sale de cult şi cu simbolurile sale culturale. 
  4. Viaţa de noapte - unul dintre motivele pentru care ţara a devenit preferată de tinerii turişti este viaţa de noapte diversificată, de la cele mai mari cluburi şi până la barurile de pe plaje. 
  5. Mâncarea specifică - complet diferită în gusturi, tradiţia culinară thailandeză îţi va surprinde toate simţurile.
Thailanda este renumita pentru insulele sale tropicale. De la Phuket pana la Ko Lipe sau Ko Samui la Ko Tao exista o insula pentru fiecare luna, o plaja pentru fiecare saptamana, si un palmier nou pentru fiecare zi. Dar totusi: "Care este cea mai buna insula din Thailanda?"
Thailanda are trei seturi principale de insule, cele la est de Bangkok, aflate intre Bangkok si frontiera cu Cambodgia, cele la sud de Golful Thailandei si cele in Marea Andaman, aflate pe coasta de vest a Thailandei, intre Burman si Malaysia.

Esti un Robinsoe Crusoe si iti place linistea?

Ko Samui, Thailanda
Ko Samui, Thailanda
Daca vrei sa ai parte de plaje parasite sau cu putini turisti, atunci trebuie sa te indepartezi un pic de insulele arhicunoscute. Atat Ko Samui cat si Phuket au cateva plaje care sunt mai putin populate si mai putin aglomerate, dar pentru o experienta adevarata te indemnan sa iei in considerare Ko Rok, Ko Phra Thong, Ko Ra , Ko Phayam, Ko Chang si Ko Tarutao

Iti place viata de noapte si esti un "party animal"?

Toata lumea a auzit despre vestitele petreceri de "luna plina" din Thailanda, cele mai mari petreceri de aici si sunt in fiecare luna. Daca vrei sa ai parte de petreceri grozave alege Ko Pha Ngan sau Ko Phi Phi are, care de asemenea are o viata de noapte foarte activa. Cand vorbim de cluburi si locuri de distractie si Ko Samui este in top. Ia in considerare si Ko Pha Ngan, Ko Phi Phi, Ko Samui, iar daca doresti o insula mai mica alege Ko Lipe.

Iti doresti o vacanta cu familia?

Phuket, Thailanda
Phuket, Thailanda
Insulele din Thailanda pot fi o destinatie destul de buna pentru familiile care au copii, desi gama de servicii in acest sens vor juca un rol important in alegerea insulei. Phuket si Ko Samui conduc detasat la acest capitol, gazduind de la terenuri de mini-golf si piste de carturi, pana la cursuri pentru sporturile de apa si locuri special amenajate pentru copii.
In cazul in care vrei o plaja mai linistita, unde copilul sa se joace cu galeata si lopatica si sa faca castele de nisip in liniste, alege Ko Lanta sau Ko Bulon Lae.

Vrei sa te rasfeti in liniste si sa te regasesti sufleteste?

Nai Harn, Phuket, Thailanda
Nai Harn, Phuket, Thailanda
Thailanda este capitala spa-urilor, aici gasesti o adevarata explozie de "statiuni de lifestyle". Phuket si Ko Samui apare din nou in propunerile mele, este una din destinatiile cele mai recunoscute pentru aceste tipuri de servicii. Cateva spa-uri bunicele au aparut si pe Ko Lanta si mai recent pe Ko Chang.

Esti un gurmand si vrei sa savurez aromele locale?

Daca te-ai saturat de ghetouri turistice, iar ingramadeala si agitatia ti se pare obositoare, exista o oferta mare de insule unde turismul este doar o mica parte a economiei locale. Ko Yao Noi este o alegere excelenta, la fel si Ko Jum, Ko Libong sau Ko Kut. Acestea atrag o multime de turisti locali, la sfarsit de saptamana, astfel ca in general strainii sunt in minoritate.

Esti pasionat de viata din mare si vrei sa faci scufundari?

Ko Tao, Thailanda
Ko Tao, Thailanda
In Ko Tao se emit mai multe certificate de scufundari decat oriunde altundeva in lume. Aceasta insula reprezinta o adevarata Mecca la acest capitol. Phuket, Ko Phi Phi, Ko Lanta, Ko Pha Ngan, Ko Samui, Ko Chang sau Ko Lipe sunt alte locuri populare in care poti savura viata din mare.
INSULA TAO - paradisul scufundarilor
Situată în Arhipelagul Samui din Golful Thailandei, insula Tao este una dintre cele mai populare destinaţii pentru iubitorii de scufundări, în special pentru cei începători. Plajele curate, apele limpezi, abundenţa de corali şi peşti coloraţi, ospitalitatea localnicilor şi, nu în ultimul rând, preţurile mici la cazare, mâncare şi orice altceva au făcut din această insulă micuţă un punct important de atracţie pe harta de ‘must do’ a oricărui împătimit călător.

Oferta detaliata pentru o vacanta in Thailanda, gasiti pe site-ul nostru: www.expolitoralturism.ro
http://www.expolitoralturism.ro/circuite-avion/thailanda-plecare-din-constanta/
http://www.expolitoralturism.ro/circuite-avion/thailanda-bangkok-pattaya/
http://www.expolitoralturism.ro/circuite-avion/thailanda-malaezia-singapore-10-11-2014/
http://www.expolitoralturism.ro/exotice/circuit-thailanda-12-zile-noiembrie-2014/
http://www.expolitoralturism.ro/exotice/circuit-kuala-lumpur-phuket-singapore/

Un comentariu: