Expolitoral Turism

miercuri, 27 august 2014

SHANGHAI - Parisul Estului

SHANGHAI - Parisul Estului

Asezare geografica:
Shanghai este cel mai mare oras din China si un centru important comercial in Asia. Alaturi de Shenzhen si Guangzhou, este motorul economic al Chinei. Shanghai se afla in estul Chinei, in fata Marii Chinei de Est (parte a Oceanului Pacific), sectionat de Raul Huangpu. Pe malul vestic al raului Huangpu se afla Puxi, orasul propriu-zis, iar pe malul estic Pudong, un intreg district financiar. Intre Beijing si Shanghai sunt aproximativ 1,500 km si 650 km intre Shanghai si Wenzhou.

Viata de noapte:
Concesia franceza si fosta asezare internationala, Bund-ul, Cartierul financier Pudong - in Pudong puteti vizita turnul de televiziune Oriental Pearl, care a fost construit in 1994 si este al treilea cel mai inalt turn din lume. Intrarea este 50 RMB. Turnul Jinmao, care coincidental este al treilea cel mai mare zgarie-nori din lume, este situat tot in Pudong, contine un restaurant la nivelul 88, de unde puteti vedea tot Shanghaiul. Intrarea este tot 50 RMB, sau 25 RMB pentru studenti. Orasul vechi, Gradina Yuyuan. Shanghai gazduieste unele din cele mai importante si vechi universitati din China. Alte locuri de vizitat: Templul lui Buddha de jad, Turnul Jin Mao, Templul Longhua si Pagoda Longhua, Orasul antic Qibao, Muzeul Shanghai, Shanghai Xin Tian Di, locul Primului Congres National al Partidului Comunist din China, Resedinta Soarelui Yat-sen. Aeroporturi Shanghaiul are doua aeroporturi: Pudong si Honggiao. Pudong este servit de zboruri internationale din toata lumea, mai ales din zona Asiei. Ajungand in Shanghai este cel mai usor zburand una din companiile de aviatie chinezesti. Daca veniti in Shanghai din alt oras chinezesc, majoritatea zborurilor ajung la Honggiao. Aeroportul Pudong este departe de centrul orasului, fiind situat in est. Totusi, este usor accesibil printr-un tren nou magnetic construit in Germania de Transrapid, care face doar opt minute intre Pudong si centrul orasului (gara de metrou Strada Long Yang). Trenul este destul de scump, un bilet costând 75 RMB, desi merita din cauza ca este unicul tren maglev pentru pasageri din toata lumea si este o experienta fantastica. 
Daca nu vreti sa luati trenul, exista taxiuri de la aeroport, care fac între 30 si 60 de minute si costa de doua ori mai mult decât trenul. Din cauza asta, tot trenul Transrapid ramâne cea mai buna alternativa pentru turisti, mai ales ca este chiar o atractie turistica, fiind primul tren magnetic de tip "maglev" în uz comercial din lume. Daca sunteti pe un buget strâns, exista un autobuz de aeroport, care face peste o ora pâna în centrul Shanghaiului, dar care este cel mai ieftin. 

Orasul are o populatie de 13,5 milioane de locuitori (2.133 locuitori/km²). 
Astazi orasul se mandreste cu peste 640 de zgarie-nori, in timp ce alti 300 sunt in constructie, o mare parte in noul cartier Pudong.
Shanghaiul are un sistem de metrou destul de extensiv si pentru un oras de marimea asta, destul de eficient. Sunt cinci linii de metrou, si retea este în constructie. În orele de vârf, metroul este foarte plin.Un bilet costa,în functie de distanta, între 3 si 5 RMB. 

Shanghaiul este un oras ideal pentru cumparaturi ieftine, mai ales ca este oportunitate de târguire în majoritatea pietelor si magazinelor mici si mijlocii. Locuri bune pentru cumparaturi includ: 

Strada Nanjing (Nanjing Lu) - cea mai mare si faimoasa strada de cumparaturi din oras, este situata în centrul Shanghaiului. Aici puteti gasi totul, mai ales haine, pantofi si bijuterii. Niste magazine sunt mai scumpe si nu întotdeauna permit târguiala. Dar, daca veniti în perioada Anului Nou Chinezesc si Saptamâna Zilei Nationale (1-7 octombrie) puteti gasi REDUCERI extraordinare, pâna la 90%! 
Piata Xiangyang - printre cele mai faimoase piete din oras, aceasta vinde bijuterii, haine, DVD-uri, jocuri de calculator, ceasuri si posete, desi majoritatea sunt copii de firme internationale. Desi este o experienta unica, piata este mereu aglomerata cu lume si tinde sa fie obositoare din cauza asta. Totusi, preturile sunt foarte mici daca stiti sa va târguiti! Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu